В останні роки зростання української IT-сфери становило в середньому 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В останні роки зростання української IT-сфери становило в середньому 25%

Фондовий ринок
667
Протягом останніх трьох років вітчизняна сфера інформаційних технологій показувала 25% зростання. Про це повідомили в Асоціації “Інформаційні технології України”.
В Асоціації зазначають, що вітчизняний ринок IT-аутсорсингу є найбільш динамічним серед країн Східної та Центральної Європи. Останні три роки галузь показувала 25% зростання, яке може скласти до 40% на рік за рахунок збільшення кількості і якості підготовки IT-спеціалістів і зростання споживання послуг з розробки програмного забезпечення.
“IT повинні стати постійною темою в заявах керівництва України, адресованих закордонному бізнесу. Необхідно, щоб уряд заявив, що IT є пріоритетом для країни, а влада готова створювати умови для зростання галузі, аналогічні створеним в Індії, Польщі, Китаї. Поки світова увага прикута до України, ми можемо використовувати цю ситуацію в нашу сторону”, – зазначив директор IT-Асоціації Віктор Валєєв.
Нагадаємо, за результатами січня поточного року обсяги IT-послуг зросли на 42%.
“За офіційною інформацією, протягом 2013 року обсяги реалізованих послуг у сфері комп’ютерного програмування та інших послуг у сфері інформатизації склали 11,4 млрд грн, що на 17,5% більше, ніж у минулому році. Незважаючи на складну політичну ситуацію, січень 2014 року також показав зростання обсягів IT-послуг. Протягом першого місяця року вони склали 842,7 млн грн, що на 42,3% більше, ніж за аналогічний період 2013 року”, – зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань інформаційних технологій та інформатизації Валерій Омельченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас