Через п'ять років ВВП на душу населення становитиме $10 тис - прогноз міністра економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через п'ять років ВВП на душу населення становитиме $10 тис - прогноз міністра економіки

Казна та Політика
2997
Новоспечений міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета вважає, що через п’ять років Україна опиниться в десятці світових лідерів з легкості ведення бізнесу, а ВВП на душу населення становитиме $10 тис.
“В (першій світовій) десятці за легкістю ведення бізнесу. ВВП на душу населення – $10 тис. це в 2,7 рази вище, ніж зараз. Не за купівельною спроможністю, а за номіналом. Зростання економіки – в середньому 6% на рік. Активна підготовка до повного членства в Євросоюзі”, – заявив Шеремета, коментуючи запитання, що очікує Україну через п’ять років.
Що ж до сьогоднішньої ситуації в економіці, то міністр наголошує на важливості отримання для України фінансової допомоги. При цьому він налаштований досить оптимістично: “Та підтримка, яку нам пропонує світ, – її достатньо, щоб слово “дефолт” не вживалося”.
Шеремета повідомив, що на сьогодні визначив три головних пріоритети в економіці. “Зробити більш прозорим закон про держзакупівлі. Другий – дерегуляція, і третій – поліпшення людського капіталу”, – розповів він.
За його словами, мова про невиплату пенсій і зарплат поки що не йде. “Я хочу поменше говорити про можливість невиплат. Я хочу, щоб ми з вами говорили про те, як виплатити зарплати”, – додав міністр.
Крім того, міністр економіки прогнозує, що найближчим часом великих стрибків долара більше не буде, однак на зниження теж не слід очікувати. “Ми хотіли гнучкий курс – ми його отримали… Я хочу сказати, що десь на наступний квартал-два він має досить сильні причини залишатися на цьому рівні”, – зазначив Шеремета.
За його словами, девальвація, яка трапилася – природна, оскільки була довго очікувана і про яку багато говорилося. “Вона повинна була відбутися давно, якби цей курс адміністративно не тримали”, – підкреслив міністр.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас