Росія перервала політичні відносини з Україною - посол РФ при ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія перервала політичні відносини з Україною - посол РФ при ООН

Казна та Політика
6210
Росія перервала політичні відносини з Україною, оскільки Москва не визнає легітимності нинішньої української влади, заявив постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін.
«Сьогодні на зустрічі з журналістами постійний представник Росії при ООН заявив, що політичні відносини його країни з Україною перервані, оскільки Москва не визнає легітимності нинішньої української влади. Він висловив сподівання на те, що в Україні буде проведено незалежне розслідування подій, пов’язаних з убивством снайперами учасників протестів і міліціонерів», – інформує центр новин ООН.
Говорячи про необхідність виконувати угоду від 21 лютого про врегулювання політичної кризи в Україні, посол Росії сказав, що ця угода передбачала проведення незалежного розслідування, і саме тому, за його словами, опозиція відмовилася її виконувати.
Чуркін висловив сподівання, що візити першого заступника Генерального секретаря ООН Яна Еліассона і помічника Генерального секретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича в Київ спонукають владу України провести швидке і незалежне розслідування порушень прав людини, у тому числі вбивств снайперами учасників протестів і міліціонерів.
Посол вітав приїзд в Україну помічника Генерального секретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича.
Відповідаючи на запитання про референдум в Криму, постійний представник Росії зазначив, що на голосування винесено два питання, одне з яких стосується приєднання Криму до Росії, а друге – збереження Криму у складі України з широкими повноваженнями, які були закріплені в конституції 1992 року. Постпред сказав, що таке рішення було прийнято парламентом Криму і у нього немає більше ніякої інформації.
Чуркін додав, що питання про референдум він може коментувати тільки як російський спостерігач. За його словами, після того, як жителі Криму визначаться, Росія, якщо буде потрібно, буде вирішувати, які зробити дії.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас