На eBay виставили на продаж бомбардувальник Ту-95МС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На eBay виставили на продаж бомбардувальник Ту-95МС

Технології&Авто
2904
Користувач simon_xii виставив на продаж на інтернет-аукціоні eBay стратегічний дальній бомбардувальник Ту-95МС. Стан літака визначено як «старий». Початкова вартість лота становить три мільйони доларів. На момент написання новини на бомбардувальник була зроблена одна ставка.
Відповідно до опису лота, бомбардувальник знаходиться в Україні і може бути доставлений в будь-яку країну світу за винятком 47 держав, окремо перерахованих у списку. Зокрема, Ту-95МС не буде доставлений покупцям з Африки, Білорусії, Хорватії, Угорщини, Латвії, Македонії, Чорногорії та Росії. З яких причин доставка покупки неможлива в ці країни, не уточнюється.
Продаваний літак був випущений в 1987 році. Його загальний наліт становить 454 години і 24 хвилини із загального льотного ресурсу в п’ять тисяч годин. У разі купівлі продавець зобов’язується оплатити витрати з доставки Ту-95МС в порт Миколаєва чи Одеси. При цьому особливо наголошується, що літак не готовий до виконання польотів. Які саме роботи необхідно провести, щоб підняти бомбардувальник в небо, не уточнюється.
Крім короткого опису виставленого на продаж Ту-95МС продавець опублікував повну англомовну версію статті про бомбардувальники такого типу з «Вікіпедії». Слід зазначити, що на фотографіях лота показаний законсервований літак Ту-95МС ВПС України, а також етапи його утилізації, включаючи демонтаж двигунів, обладнання і оброблення крила.
Користувач, що виставив бомбардувальник на продаж, описує себе як компанію з представництвами в Німеччині, Швейцарії та в Україні і зі штаб-квартирою в швейцарському Люцерні.
На сьогодні на озброєнні України літаків типу Ту-95МС немає. До 1993 року на озброєнні країни стояли 23 таких літака; вони були приписані до 1006-го важкого бомбардувального авіаполку на авіабазі Узин. У 1998 році уряд України розформував авіаполк, а в 1999-2000 роках передало Росії вісім Ту-95МС на сплату боргу за постачання газу. Решта 15 бомбардувальників, а також ще чотири, які перебували на зберіганні, були знищені до 2002 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас