У Голландії заарештували сотні мільйонів євро підозрілих українських активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Голландії заарештували сотні мільйонів євро підозрілих українських активів

Кримінал
2191
Влада Нідерландів заарештувала кілька сотень мільйонів євро підозрілих українських активів. Про це заявив у телевізійній програмі Pauw & Witteman міністр фінансів Нідерландів Йерун Дейсселблум, пише Українська правда.
Він пояснив, що це стосується грошей, які пов’язані з підприємствами, що контролюються колишнім представникам української влади з 18 осіб, проти яких запроваджено санкції ЄС.
За його словами, ці люди вивели “мільярди євро” з українського бюджету.
Міністр відмовився повідомити, чи є серед них активи поваленого президента Віктора Януковича або його сина Олександра, у якого в Голландії зареєстровано дві компанії.
Банки та інші фінансові інститути перевіряють наявність у своїх файлах людей з цього списку, і вони одразу повідомляють про це органам, які розслідують фінансові злочини.
Процес триває, за словами Дейсселблума, і він пообіцяв нижній палаті парламенту Нідерландів розслідувати, чи розміщені в країні українські активи, отримані в результаті корупційної або нелегальної діяльності.
Раніше повідомлялося, що прокуратура Женеви почала перевірку Віктора Януковича і членів його сім’ї на причетність до відмивання грошей. Швейцарська влада заблокувала банківські рахунки 20 громадян України. Рішення влади Швейцарії набуло чинності в п’ятницю, 28 лютого.
Влада Австрії заморозила рахунки 18 громадян України. Рахунки були заморожені за погодженням з Європейською службою зовнішньополітичної діяльності, з австрійським відомством федерального канцлера і міністерством фінансів у Відні.
Ліхтенштейн заморозив банківські рахунки 20 громадян України. Великобританія і Канада також заблокували рахунки українських чиновників.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас