Україна зняла заборону на транспортування ядерного палива - ядерна блокада РФ не вдалася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зняла заборону на транспортування ядерного палива - ядерна блокада РФ не вдалася

Енергетика
6460
Україна зняла заборону на транспортування ядерного палива. Про це йдеться в листі Державної інспекції ядерного регулювання України, копія якого є в розпорядженні «Інтерфаксу».
Розпорядження про скасування заборони 6 березня підписав головний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України, перший заступник голови Держатомрегулювання Михайло Гашев. Заборона на пересування по території України залізничних потягів з продукцією ядерно-паливного циклу діяла з кінця січня 2013 року.
У середу, 5 березня, на нараді у президента РФ віце-прем’єр Дмитро Рогозін повідомив про проблеми з транзитом ядерного палива через територію України до Східної Європи і з постачаннями палива на самі українські АЕС. Запасу палива на АЕС України, за словами Рогозіна, вистачить тільки на березень і квітень. Увечері 5 березня ДП НАЕК «Енергоатом» – оператор українських АЕС – заявив, що всі станції України забезпечені ядерним паливом «на найближчу перспективу», не ставши уточнювати, про який саме часовий відрізок йдеться.
У свою чергу держкорпорація «Росатом» 5 березня повідомила, що попри заборону на транспортування ядерного палива через Україну, має намір виконати всі свої зобов’язання перед зарубіжними партнерами. Зокрема, повідомив «Росатом», розглядається можливість доставки ядерного палива на АЕС в Словаччину повітряним шляхом.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас