Повний поворот до СРСР: партія Путіна прирівняє антиросійські статті до держзлочину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повний поворот до СРСР: партія Путіна прирівняє антиросійські статті до держзлочину

Кримінал
3118
Депутат Державної думи РФ Євген Федоров (“Єдина Росія”) готує проект закону про внесення змін до Адміністративного та Кримінального кодексів РФ, а також до законів з протидії тероризму і екстремізму.
За словами автора нормативного акта, поправки стосуються встановлення адміністративної та кримінальної відповідальності для керівників засобів масової інформації, “які допускають публікації з брехливою антиросійської інформацією, забезпечують інформаційну підтримку екстремістським і сепаратистським силам антиросійської спрямованості, в тому числі і при відображенні подій за межами Росії”, пишуть Известия.
Приводом до розробки законопроекту стали публікації в російських ЗМІ, в яких автори, на думку парламентарія, допускали некоректні історичні аналогії і трактування подій в Росії і державного перевороту в Україні.
“Я хочу внести поправки до Кримінального та Адміністративного кодексів РФ і до законів про протидію екстремізму і тероризму. Суть поправок в тому, що до державних злочинів включається свідомий обман аудиторії працівниками ЗМІ, спрямований на підтримку тероризму, інтервенції, сепаратизму і геноциду, – сказав Федоров. – підпадати під відповідальність будуть не рядові журналісти, а керівники та редактори, які допустили публікацію. Якщо МВС бачить, що якийсь ЗМІ наполегливо подає брехню, то у них з’являється право на розслідування і визначення причин брехні”.
Нова кримінальна норма про визнання антиросійських публікацій державним злочином, на думку законодавця, повинна з’явитися в 10-му розділі КК РФ “Злочини проти державної влади”, в якому, серед іншого, містяться статті про шпигунство, державну зраду, збройний заколот і знаменита ст. 282 про порушення ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності. Терміни за новою кримінальною статтею будуть вироблятися під час обговорення документа в нижній палаті парламенту.
“В Україні стався державний переворот. З цим ніхто не сперечається. Але результатом його стала поява узурпатора – в.о. президента України. Офіційно такої посади навіть не передбачено. Але коли ЗМІ рішення узурпатора видає за рішення української держави – це свідомий обман, – сказав єдинорос. – Тобто якщо ти визнаєш, що це переворот, значить, його результат – нелегітимна влада і прийняті нею рішення – це не рішення держави. Далі питання: це є дурість чи це свідоме пособництво державним злочинцям? Ось це і буде предметом розгляду для слідчих”.
За матеріалами:
Ізвестія в Украінє
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас