Українські прикордонники за добу не пустили в країну більше 540 радикалів з ​​холодною зброєю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські прикордонники за добу не пустили в країну більше 540 радикалів з ​​холодною зброєю

Особисті фінанси
935
Українські прикордонники за минулу добу не пустили в країну більше 540 радикально налаштованих громадян, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.
У прес-службі нагадали, що зараз на українсько-російській ділянці триває операція Кордон для недопущення в’їзду в Україну з території РФ організованих груп та окремих осіб, які можуть брати участь у заходах екстремістського характеру на території України, перевезення зброї, боєприпасів і вибухових речовин. У пунктах пропуску здійснюється посилений прикордонний контроль.
Більшість радикально налаштованих громадян слідують через залізничні пункти пропуску Хоробичі, Конотоп, Хутір-Михайлівський, Харків-пасажирський і автомобільний пункт пропуску Гоптівка.
Серед прикладів прес-служба подає таку історію: у пункті пропуску Гоптівка (Харківська обл.) “мандрівники” стверджували, що їдуть на весілля до товариша. Однак в якості “подарунків” вони везли камуфляжний одяг, маски, спальні мішки, комплект медикаментів, холодну зброю, газові балончики, російську пресу з матеріалами про політичну обстановку в Україні, карти, компаси та ін. Згодом чоловіки назвали своє місце роботи – одне з приватних охоронних агентств у Москві.
Крім того, виявлено два російських “туриста”, які пробиралися в Україну з Білорусі через Чернігівську область. За їх твердженням, вони збиралися потрапити до Криму. При собі росіяни мали кілька комплектів камуфляжного одягу та гумовий кийок.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас