10-15% власників квартир в Києві почали піднімати ціни на оренду на 500-1000 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10-15% власників квартир в Києві почали піднімати ціни на оренду на 500-1000 грн

Нерухомість
1413
Власники київських квартир почали піднімати ціни на оренду. Причиною називають зростання курсу долара і можливе подорожчання комунальних послуг через кредит МВФ.
ПРОСЯТЬ БІЛЬШЕ
«Сьогодні прийшов господар квартири на Оболоні і оголосив, що з наступного місяця я повинна платити на 700 гривень більше. Мовляв, і долар виріс, та й, кажуть, комунальні послуги подорожчають», – розповіла киянка Катерина Т. Вона має намір потрохи шукати інше житло, але поки що буде платити за новою ціною. А ось киянин Андрій розповів, що відстояв стару ціну: «Коли господар заїкнувся, що підніме плату на 500 грн, я йому відповів: «Не питання, але я переїжджаю, шукай іншого постояльця». Той вирушив в агентство, вони тиждень пошукали, а потім йому зізналися: зараз у столиці за такі гроші вони його житло не здадуть. На цьому наші розмови і закінчилися».
РИНОК СПИТЬ
Ріелтори кажуть, що ринок оренди (як подобової, так і довгострокової) впав у сплячку. За словами аналітика консалтингової компанії SV Development Сергія Костецького, за операціями за січень було зафіксовано падіння вдвічі порівняно з груднем, за лютий – ще відсотків на 30-40. Але при цьому господарі намагаються підняти ціни для старих постояльців.
«10-15% власників квартир дійсно почали піднімати ціни на 500-1000 грн. У результаті приблизно 7% орендарів хочуть шукати нове житло, а 30% змирилися з цією ситуацією. Сподіваємося, що курс долара зараз стабілізується і зростання цін призупиниться. Що стосується цін на комуналку, то це поки що тільки розмови. Потрібно дочекатися закінчення переговорів з МВФ і зрозуміти, на яких умовах нам надають кредит», – говорить Костецький.
НЕ ПОСПІШАЙТЕ
Експерти радять господарям квартир не поспішати заробляти на складній економічній ситуації. «Я завжди кажу: якщо ваші орендарі у вас давно живуть, справно платять, і у вас немає з ними проблем, то не прагніть заробити зайві 300-500 гривень. Вони можуть з’їхати, а ви ще місяць-два будете шукати нових мешканців, значить – отримаєте збитки. Або отримаєте головний біль – проблеми з сусідами через гучну музику, ще й заллють когось», – радить фахівець з нерухомості Віктор Нєсін.
Марина Петик, Оксана Гришина
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас