У Донецьку арештований самопроголошений губернатор Губарєв, звільнено будівлю обладміністрації - порядок наведений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Донецьку арештований самопроголошений губернатор Губарєв, звільнено будівлю обладміністрації - порядок наведений

Казна та Політика
3652
У Донецьку затримано самопроголошеного губернатора Павла Губарєва, передають “Новости Донбасса”.
Крім того, станом на 6:45 четверга звільнено будівлю Донецької обласної державної адміністрації. Звідти було виведено 70 проросійських активістів. Над будівлею піднято державний прапор України.
Крім цього, приміщення Держказначейства, яке вчора ввечері заблокували сепаратисти, зараз також звільнено.
Нагадаємо, 1 березня проросійськи налаштовані громадяни на площі Леніна в центрі Донецька обрали губернатором регіону Губарєва, потім вони захопили ОДА.
Пізніше управління Служби безпеки України в Донецькій області порушило кримінальне провадження проти Губарєва за підозрою в закликах до зміни меж території України. Під час досудового слідства встановлено, що на спеціально створеному інформаційному сайті були розміщені матеріали, в яких Губарєв закликає до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України, порушення порядку, встановленого Конституцією України. На даний момент у кримінальному провадженні призначено низку експертиз.
Раніше Донецький обласна рада оголосила про проведення референдуму з питання входження до складу Російської Федерації. 1 березня 2014 р. Донецька міська рада на позачерговій сесії ухвалила рішення вважати Росію стратегічним партнером Донбасу і призначити референдум з приводу подальшої долі регіону.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас