ЄС заморозив рахунки Януковичів, Азарових, Клюєвих, Пшонок, Курченка: повний список — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС заморозив рахунки Януковичів, Азарових, Клюєвих, Пшонок, Курченка: повний список

Світ
5052
Європейський Союз прийняв рішення з 6 березня заморозити рахунки відстороненого Верховною Радою з посади Президента України Віктора Януковича, його синів Олександра і Віктора, екс-прем’єра Миколи Азарова і його сина Олексія, братів Андрія і Сергія Клюєвих, екс-генпрокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, бізнесмена Сергія Курченка. Про це йдеться у рішенні Ради ЄС, опублікованому 5 березня в офіційному виданні ЄС.
“Беручи до уваги Договір про функціонування Європейського Союзу і, зокрема статтю 215, беручи до уваги рішення Ради 2014/119/CFSP від 5 березня 2014 року, що стосується обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, у зв’язку з ситуацією в Україні, беручи до уваги спільну пропозицію верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки і Європейської комісії… всі кошти і економічні ресурси, що належать, знаходяться у власності або під контролем будь-якої фізичної або юридичної особи, як зазначено в Додатку I, повинні бути заморожені”, – наголошується в рішенні.
У Додатку I міститься список з 18 осіб. Крім зазначених вище, до нього також увійшли: екс-голова МВС Віталій Захарченко, екс-голова СБУ Олександр Якименко, екс-заступник голови Адміністрації Президента Андрій Портнов, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, екс-міністр освіти і науки Дмитро Табачник, екс-голова МОЗ Раїса Богатирьова, екс-радник Януковича Ігор Калінін.
Нагадаємо, вчора рада Європейського союзу ухвалила рішення заморозити активи 18 українських екс-чиновників, підозрюваних у розкраданні державних коштів. Відзначається, що санкції також містять положення, що сприяють поверненню заморожених коштів, – як тільки будуть виконані відповідні умови.
Заходи будуть застосовуватися протягом дванадцяти місяців, починаючи з 6 березня 2014 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас