Українці відмовляються від турпоїздок до Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці відмовляються від турпоїздок до Криму

Особисті фінанси
1964
Туроператор “Пан Укрейн” (Pan Ukraine, Київ), на базі якого функціонує Кримський курортно-туристичний офіс у Києві, на початок березня поточного року відзначає зниження раннього бронювання турів до Автономної Республіки Крим порівняно з аналогічним періодом 2013 року через останні події в автономії.
“Раннє бронювання трошки є, але все одно це менше, ніж торік, і поки що на нього такого (торішнього рівня) попиту немає”, – повідомила керівник відділу України та СНД “Пан Укрейн” Людмила Прус.
Вона не змогла оцінити зниження попиту, що виникло на раніше бронювання турів в АРК, що дозволяє економити 10-20% вартості, в процентному співвідношенні порівняно з аналогічним періодом минулого року.
За словами Л.Прус, основний попит на тури в автономію формують туристи з України та Росії.
Запити в “Пан Укрейн” від туристів з РФ про раннє бронювання турів в АРК надходять, заявки туроператором подаються в готелі, проте поки що попит відсутній, додала Л.Прус.
В “Пан Укрейн” пов’язують зниження попиту на раннє бронювання турів в АРК з останніми політичними подіями в автономії і розраховують, що ситуація з раннім бронюванням турів вирішиться до кінця березня.
“Зараз там начебто ситуація якось вирішується, і, я думаю, що до кінця місяця все ж таки все налагодиться з бронюванням”, – сказала Прус.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прогнозує, що курортного сезону в АРК в 2014 році може не бути, і автономії потрібні додаткові дотації з державного бюджету.
Раніше А.Яценюк заявив, що дії російських військових на території автономії направлені на зрив туристичного сезону в АРК.
За даними Міністерства курортів і туризму (Мінкурортів) АРК з посиланням на Курортно-інформаційний центр автономії, на 26 лютого 2014 р. частка туристів, що відвідали Крим з початку поточного року з метою оздоровлення, збільшилася до 49% з 32% за аналогічний період 2013 року.
Разом з тим 26 лютого о Мінкурортів АРК порталу “Інтерфакс-Туризм” з посиланням на прогноз експертів раніше повідомили, як очікується, турпотік в автономії в 2014 році знизиться на 20%.
За даними Мінкурортів АРК, автономію з початку поточного року в цілому відвідало більше 80 тис. туристів, а в здравницях автономії на сьогодні відпочиває 35 тис. осіб. Найбільшою популярністю у туристів користуються Ялта, Алушта, Саки і Євпаторія.
Кількість туристів, що відвідали в 2013 році автономію, знизилася на 4% порівняно з 2012 роком – до 5,89 млн. з рекордних для автономії 6,134 млн осіб.
Туристична індустрія автономії на середину 2013 року в цілому налічувала близько 4,5 тис. засобів розміщення, 265 SPA-центрів, 347 здравниць (у т.ч. 239 санаторіїв і пансіонатів з лікуванням, 108 дитячих установ з лікуванням), а також 573 пляжів (914 км берегової лінії).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас