Мінфін пропонує відмовитися від нових цільових держпрограм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін пропонує відмовитися від нових цільових держпрограм

Казна та Політика
504
Міністерство фінансів України ініціює введення мораторію на затвердження нових державних цільових програм.
Про це йдеться в розробленому Мінфіном Плані заходів щодо реалізації Програми діяльності Кабміну, який направлений в Мінекономіки.
“Введення мораторію на затвердження нових державних цільових програм, оптимізація кількості чинних, скасування програм, фінансування яких не передбачено в держбюджеті”, – йдеться в документі.
Мінфін також ініціює перегляд держбюджету-2014 з урахуванням реалістичних макропрогнозів і жорсткої економії бюджетних коштів.
Серед інших ініціатив міністерства – забезпечення фінансування захищених статей витрат держбюджету, зниження навантаження на фонд зарплати з одночасним посиленням відповідальності роботодавців і найманих працівників за неоформлення трудових відносин та виплату зарплати “в конвертах”.
Мінфін також планує ввести низку інструментів контролю за трансферним ціноутворенням, удосконалити контроль за діяльністю операторів державних лотерей, ввести окреме спеціальне декларування валютних цінностей.
У планах міністерства також – оптимізація витрат держбюджету на обслуговування фінансових казначейських векселів, виданих у 2013 році (277,2 млн грн), оптимізація витрат держбюджету на реалізацію завдань Космічної програми, перерозподіл єдиного соцвнеску.
Такий перерозподіл соцвнеску, як передбачається, буде здійснено шляхом зменшення розміру внеску на загальнообов’язкове державне соцстрахування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності (на 0,4%) і на загальнообов’язкове державне соцстрахування на випадок безробіття (на 0,9%), а також шляхом збільшення частки відрахувань єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (на 1,3%).
Мінфін також ініціює скорочення витрат на фінансування заходів фізкультурно-спортивних, молодіжних та дитячих громадських організацій.
У планах міністерства також перегляд розмірів винагороди українським спортсменам-чемпіонам, призерам міжнародних спортивних змагань та їх тренерам.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас