Перший транш кредитної допомоги Україні повинен становити не менше $2 млрд - аналітик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший транш кредитної допомоги Україні повинен становити не менше $2 млрд - аналітик

Кредит&Депозит
865
Перший транш кредитної допомоги Україні, який може бути наданий нашій країні по лінії Міжнародного валютного фонду в разі проведення успішних переговорів з Фондом, повинен становити не менше 2 млрд дол.
Про це заявив керівник аналітичного департаменту інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Паращій.
«Виходячи з потреб України, перший транш повинен становити близько 2 млрд доларів. Цього має вистачити для того, щоб Україна змогла спокійно розраховуватися за фінансовими зобов’язаннями протягом весняних місяців», – зазначив експерт.
При цьому він підкреслив, що головне зараз не стільки отримати власне гроші, скільки дати позитивний сигнал для інвесторів про те, що «Україна виліковна, уряд робить правильні кроки, їм можна довіряти».
«Якщо такий сигнал буде поданий, це заспокоїть як внутрішні ринки, так і зовнішніх інвесторів, і відкриє нові можливості із залучення фінансування», – підкреслив Паращій, додавши, що такі кроки передбачають також вирішення проблеми військового вторгнення в Криму.
Раніше головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан підкреслювала, що, з урахуванням вкрай несприятливої ​​ситуації в Україні, МВФ може діяти дуже швидко і затвердити програму кредитування в обсязі 15-18 млрд дол протягом декількох тижнів. Місія МВФ почала роботу в Києві у вівторок, 4 березня.
Угода про роботу фахівців Фонду була досягнута наприкінці лютого, коли уряд України звернулося до МВФ з пропозицією відновити діалог. Як зазначав міністр фінансів України Олександр Шлапак, передбачуваний розмір фінансової допомоги, яку Україна розраховує отримати, становить близько 15 млрд дол протягом 2,5 років.
Причому, при вдалому ході переговорного процесу, перший транш коштів Україна могла б отримати вже на початку квітня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас