Мінфін надав регіонам 4 млрд грн і розкритикував їх за погану фінансово-бюджетну дисципліну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін надав регіонам 4 млрд грн і розкритикував їх за погану фінансово-бюджетну дисципліну

Казна та Політика
503
Міністерство фінансів виділило регіонам більше 4 млрд гривень на покриття тимчасових касових розривів місцевих бюджетів.
Про це сказав міністр фінансів Олександр Шлапак на засіданні Кабінету Міністрів у середу.
“Відповідно до ваших запитів надано 2,4 тисячі позик на покриття тимчасових касових розривів на суму більше 4 мільярдів”, – сказав Шлапак на засіданні, яке проходило в режимі селекторного зв’язку з регіонами.
Він також додав, що були надані за запитами середньострокові позики 20 місцевим бюджетам у розмірі 53 млн гривень. При цьому, за його словами, ситуація з фінансуванням на місцях залишається напруженою.
Шлапак також повідомив, що уряд виконує всі свої зобов’язання з міжбюджетних відносин. Так, за його словами, за січень-лютий регіонам виділено 18,8 млрд гривень, відповідно до запитів виділено 9 млрд гривень соціальних субвенцій.
Також міністр фінансів закликав Волинську та Тернопільську обласні державні адміністрації прискорити прийняття обласних бюджетів. За його словами, досі не прийнято 86 місцевих бюджетів, у тому числі два обласних в названих областях.
Він також зазначив, що ще не прийнято 23 районних бюджети у Волинській області, 21 – у Тернопільській, 16 – Хмельницькій. 15 – у Львівській.
Крім того, Міністерство фінансів доручило регіональній владі вишукати можливість для збільшення доходів місцевих бюджетів на 2% і скорочення їх витрат на 1%.
“Поставлено завдання, щоб ви вишукали додаткові ресурси зі збільшення місцевих бюджетів мінімум на 2% і скоротили витрати на 1%”, – сказав Шлапак, звертаючись до керівників регіонів.
Він попросив регіональні влади до 31 березня надати Мінфіну рішення з цього питання.
Також Шлапак повідомив керівництву регіонів, що Державне казначейство не буде проплачувати будь-які запити по капітальних видатках в регіонах, поки не будуть проплачені витрати по заробітній платі та плати за енергоносії.
При цьому він закликав не вносити запити з капітальних видатків до кінця березня, коли, за його прогнозами, будуть внесені зміни до державного бюджету на 2014 рік, у тому числі за міжбюджетними трансфертами.
Шлапак розкритикував регіональні влади за погіршення фінансово-бюджетної дисципліни в 2013 році і за 2 місяці 2014 року, зазначивши, що місцева влада дозволяє собі фінансувати капітальні витрати за наявності заборгованості з виплати зарплати і платежів за енергоносії.
Міністр також попросив регіональні влади на сесіях переглянути пільги, які, на його думку, необгрунтовано надані місцевим суб’єктам господарювання.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас