За 1 день Росія витратила на порятунок курсу рубля $11,2 млрд - найбільший історичний рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 1 день Росія витратила на порятунок курсу рубля $11,2 млрд - найбільший історичний рекорд

Валюта
5051
Банк Росії 3 березня продав на валютному ринку 11,272 мільярда доларів, що є рекордним показником за весь час. Про це повідомляється в матеріалах ЦБ. Попередній максимум, встановлений у вересні 2011 року, був перекритий більш ніж у чотири рази.
Масові продажі були викликані зростанням напруженості навколо України, яка призвела до обвалу рубля в понеділок. Долар і євро в цей день оновили історичні максимуми.
ЦБ, в свою чергу, різко збільшив свою присутність на валютному ринку. 3 березня регулятор збільшив обсяг накопичених інтервенцій, що призводять до зсуву кордонів коридору бівалютного кошика на 5 копійок зі 350 мільйонів до півтора мільярда доларів.
4-5 березня курс рубля відіграв велику частину втрат, понесених у попередній день. В результаті вранці 5 березня банк Росії вперше за майже місяць не став зрушувати межі бівалютного коридору.
ЦБ також заявив, що незважаючи на рішення щодня визначати параметри курсової політики, регулятор зберігає мету завершити до 2015 року перейти на плаваючі валютні курси. Перехід відбудеться після того, як ризики для фінансової стабільності будуть знижені.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас