Російськомовні українці зможуть швидше стати громадянами РФ - Комісія уряду РФ схвалила законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російськомовні українці зможуть швидше стати громадянами РФ - Комісія уряду РФ схвалила законопроект

Світ
2193
Комісія уряду РФ схвалила законопроект, за яким російськомовним іноземцям стане легше стати громадянами Росії. Про це повідомляється на сайті Кабміну РФ, передає УНН.
“Пропонується спростити порядок прийому до громадянства Російської Федерації іноземних громадян і осіб без громадянства, визнаних носіями російської мови, за умови відмови від наявного громадянства іноземної держави або відсутності громадянства іноземної держави”, – наголошується в повідомленні.
Зокрема, пропонується доповнити російське законодавство і встановити порядок зарахування іноземців до носіїв російської мови.
“Проектом федерального закону “Про внесення змін до Федерального закону “Про громадянство Російської Федерації” і окремі законодавчі акти Російської Федерації” стаття 14 Федерального закону “Про громадянство Російської Федерації” (далі – Федеральний закон) доповнюється частиною другою, що передбачає спрощений порядок прийому до громадянства Російської Федерації іноземних громадян і осіб без громадянства, які визнані носіями російської мови, тобто володіють російською мовою і регулярно використовують її в сімейно-побутовій, суспільній, культурній та інших сферах, чиї родичі по прямій висхідній лінії або вони самі раніше проживали на території Російської Федерації, в тому числі на території, яка відносилася до Російської імперії та СРСР, за умови відмови від наявного громадянства іноземної держави або відсутності громадянства іноземної держави”, – йдеться в законопроекті.
“Планується, що визнання іноземного громадянина або особи без громадянства носієм російської мови буде здійснюватися за результатами співбесіди, проведеної комісією за визнанням іноземного громадянина або особи без громадянства носієм російської мови”, – йдеться в законопроекті.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас