Вибори в Криму пропонують проводити абсолютною більшістю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори в Криму пропонують проводити абсолютною більшістю

Казна та Політика
2188
У Верховній Раді України зареєстровано проект закону № 4344 від 3 березня 2014 р. з проведення виборів у Криму за принципом абсолютної більшості голосів, передає УНН з посиланням на сайт Верховної Ради.
“Законопроектом пропонується ввести мажоритарну виборчу систему абсолютної більшості для виборів міських голів. Обраним мером пропонується вважати кандидата, який набрав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. Якщо в першому турі жоден кандидат не набрав більше 50% голосів виборців, що взяли участь в голосуванні, проект Закону передбачає проведення другого туру виборів”, – йдеться в пояснювальній записці.
Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” (щодо особливостей виборів міських голів абсолютною більшістю виборців) зареєстрований народним депутатом фракції “Батьківщина” Олександром Бригинцем.
Документ передано на розгляд керівництву. Профільним комітетом, який розглядатиме проект закону, є Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.
Нагадаємо, Прем’єр-міністр Криму Сергій Аксьонов повідомив, що проведення референдуму про статус автономії перенесено з 25 травня на 30 березня 2014 р. Зараз кримський парламент обговорить технічні питання референдуму, найближче засідання з питання референдуму призначено на 6 березня.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас