Рада ратифікувала Угоду з ЄС про фінансову допомогу - Україна отримає 610 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ратифікувала Угоду з ЄС про фінансову допомогу - Україна отримає 610 млн євро

Кредит&Депозит
1899
Народні депутати України підтримали проект закону № 0073 «Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником і ЄС як кредитором».
Відповідне рішення підтримало 280 парламентаріїв з необхідних 226.
Відповідно до Меморандуму Україні буде надана макрофінансова допомога Європейського Союзу в сумі до 610 млн євро.
ЄС чекає на план
ЄС чекає від нового українського уряду план економічних реформ для визначення необхідної міжнародної фінансової допомоги, повідомила верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон у вівторок, 25 лютого.
“Зараз необхідно прийняти рішення з приводу створення нового уряду. Після того, як різні партії будуть залучені в цей процес, має бути розроблений план вирішення економічних питань, обговорення його з міжнародними організаціями, з усіма нами, щоб ми могли визначити, яку допомогу краще надати Україні”, – зазначила Ештон на прес-конференції в Києві.
Раніше Кетрін Ештон заявила, що ЄС обговорює можливість надання Україні короткострокових і довгострокових кредитів.
ЄС, США та інші міжнародні фінансові організації планують виділити фінансову допомогу Україні, в якій зараз відбувається формування нової влади, а також мають відбутися 25 травня вибори президента.
Напередодні в.о. міністра фінансів України Юрій Колобов заявив, що уряд України просить протягом 1-2 тижнів Польщу і США надати Україні фінансову допомогу. Крім того, за його даними, плановий обсяг макрофінансової допомоги Україні в 2014-2015 роках може становити до 35 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас