Допомогу з безробіття можуть виплачувати двічі на місяць - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Допомогу з безробіття можуть виплачувати двічі на місяць - законопроект

Казна та Політика
4731
У Верховній Раді України зареєстровано проект закону № 4331 від 28 лютого 2014 р. Про зміни до закону про державне соціальне страхування безробітних. Пропонується ввести норму, згідно з якою допомогу безробітним виплачуватимуть двічі на місяць. Про це повідомляє сайт Верховної Ради.
Згідно з нормами законопроекту пропонується, що допомога з безробіття буде виплачуватися “два рази на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата”.
Також документ пропонує врегулювати термін виплати допомоги безробітним підприємцям.
“Одноразова виплата допомоги з безробіття для організації безробітним підприємницької діяльності здійснюється протягом 14 днів після дня здійснення державної реєстрації юридичної особи, набуття статусу підприємця фізичною особою”, – йдеться в пояснювальній записці.
Проект закону зареєстрований позафракційним народним депутатом Сергієм Міщенком і направлений на розгляд комітету з питань соціальної політики та праці. Нагадаємо, зараз на рівні закону питання періодичності, термінів виплати допомоги з безробіття взагалі ніяк не врегульоване.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас