Може відбутися повне відключення Криму від електроенергії - через спроби силового захоплення "Чорноморнафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Може відбутися повне відключення Криму від електроенергії - через спроби силового захоплення "Чорноморнафтогазу"

Енергетика
3613
Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявляє про ініціативи Росії перевести Крим на автономне енергопостачання і спроби втручання сторонніх у роботу єдиної енергосистеми в Криму, а також в роботу газотранспортної системи на півострові, що загрожує важкими наслідками і відключенням енергопостачання Криму.
Про це Продан заявив на брифінгу.
“Протягом останніх днів відбуваються наради представників уряду РФ з українськими енергопостачальними компаніями на предмет підключення автономних джерел електроенергії до електричної мережі Кримського півострова. На жаль, на цих нарадах звучать пропозиції щодо від’єднання кримської енергосистеми від енергосистеми України. Як ви знаєте із заяв “Чорноморнафтогазу”, відбуваються спроби силового захоплення “Чорноморнафтогазу”. Такі дії – втручання в єдину енергетичну, газотранспортну системи України – можуть мати важкі наслідки, аж до техногенних катастроф. Може відбутися повне відключення АРК від електроенергії”, – сказав Продан.
Міністр підкреслив, що вся відповідальність за ці дії та їх наслідки лежить на організаторах, які цим займаються.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас