Янукович включений в розшукову базу МВС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович включений в розшукову базу МВС України

Кримінал
1542
Усунений від влади президент Віктор Янукович з’явився у розшуковій базі МВС України. Відповідна сторінка доступна на сайті відомства.
У профілі Януковича зазначено, що він розшукується за частиною 2 статті 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб). Як дату оголошення в розшук вказано 26 лютого 2014 року. Днем раніше рішення про оголошення Януковича в розшук ухвалив Печерський суд Києва.
3 березня генпрокуратура України завела щодо Януковича другу кримінальну справу – за заклики до повалення конституційного ладу в країні. Приводом до цього став виступ Януковича на прес-конференції в Ростові-на-Дону, під час якої він зокрема, заявив, що не визнає рішення Верховної Ради України про своє відсторонення від посади президента і вважає себе легітимним главою держави, а також попросив у Росії захисту.
26 лютого виконуючий обов’язки генерального прокурора України Олег Махницький заявив про те, що Янукович оголошений у міжнародний розшук. При цьому на момент написання новини усуненого від влади президента України в списку розшукуваних особистостей на сайті Інтерполу немає.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас