У МВС почалися масові звільнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВС почалися масові звільнення

Казна та Політика
11441
Поки з екранів телевізорів народ і силові структури закликають згуртуватися перед обличчям зовнішньої загрози, уряд готує захисникам батьківщини неприємний сюрприз. Співробітникам силових структур можуть прибрати надбавки до зарплати і відпускні. Цю інформацію «Вістям» підтвердила міністр соцполітики Людмила Денисова.
«1 березня ми прийняли спільну постанову про економію бюджетних коштів у всіх міністерствах і відомствах – забороняється купувати форму, авто, мобільні, ноутбуки, робити ремонт, а також оплачувати мобільний зв’язок і чартерні рейси. Також зменшиться кількість службових машин. У центральних органах виконавчої влади – на 33,8%, в ​​місцевих обладміністраціях – на 15%. Це відбувається тому, що після попередньої влади в країні взагалі не залишилося грошей», – сказала нам Денисова. За її словами, на засіданні Кабміну в середу, в тому числі буде вирішуватися питання і про ліквідацію надбавок силовикам і військовим (інших бюджетників це не стосується).
МАСОВІ ЗВІЛЬНЕННЯ У МВС
Тим часом у самих силових відомствах вже починається паніка. Як розповів «Вістям» начальник прес-служби МВС Київської області Микола Жукович, сотні людей пишуть рапорти про відхід на пенсію. «Зараз це відбувається масово. Правда, такий рапорт можуть написати тільки ті, у кого є вислуга в 20 років», – повідомив Жукович.
Неофіційно в МВС кажуть, що масові рапорти почалися після чуток про проект постанови Кабміну, тобто в кінці минулого тижня. «У нас в міліції посадовий оклад – 800-1200 грн. Разом з надбавками середня зарплата виходить 2500-3000 грн. Якщо прибрати відпускні та надбавки, а їх всього 7 – за вислугу років, звання, секретність і так далі – то на що ж нам жити? Звичайно, краще піти працювати охоронцем – і грошей більше, і ніхто тебе не проклинає», – сказав нам один із співробітників Голосіївського РВВС у Києві. Підтверджують масові звільнення і в ДАІ. Щоправда, тут звільняються не через зарплати, а через розстріл інспекторів (за останній місяць вбили у столиці п’ятьох).
Джерела в СБУ повідомили нам про негласне попередження у відомстві: «Нам сказали, що в березні усієї зарплати не буде – заплатять тільки 1000 грн, тому що грошей у бюджеті немає». Голова прес-служби СБУ Лада Сафонова цю інформацію не підтверджує: «Сподіваюся, що буде знайдено якийсь розумний компроміс, бо надбавки і премії – це 2/3 зарплати наших співробітників».
Експерти сходяться на думці, що урізання зарплат силовикам – це не найкращий спосіб економії бюджетних грошей.
Заступник голови Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Микола Джига теж вважає, що економія призведе до масових звільнень: «Зараз потрібна реформа галузі, посилення зовнішньої патрульно-постової служби, створення нового підрозділу замість «Беркута». Якщо просто урізати зарплати, підуть навіть ті люди, які там зараз працюють», – говорить Джига.
Тамара Балаєва
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас