Польща про ситуацію в Криму: ми у чорного сценарію - українці повинні знати, що у них є справжні друзі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща про ситуацію в Криму: ми у чорного сценарію - українці повинні знати, що у них є справжні друзі

Світ
4073
Польський прем’єр Туск провів зустріч з міністром оборони Польщі і главою МЗС, після якої оголосив про те, що Європа на порозі “чорного сценарію”. Він заявив, що Європа і світ не будуть миритися з актами агресії Росії, а Україна заслуговує максимальної і повної підтримки.
“Ми у чорного сценарію. Сьогодні українці, які знову зібралися на Майдані, і всі інші громадяни української держави повинні знати, що мають справжніх друзів, і цей історичний драматичний момент буде тестом правди. Він вплине на десятиліття відносин між народами та державами в цій частині світу”, – підкреслив польський прем’єр, передає Польське радіо.
Він зазначив, що Європа і світ не будуть миритися з актами агресії. А Україна, за його словами, заслуговує повної міжнародної підтримки. “Я буду закликати партнерів у Європі, щоб у справі збереження миру натискати не на Україну, а, перш за все, на Росію”, – сказав він.
“Завданням міжнародної громадської думки, Європейського Союзу і всього західного співтовариства є ефективне тиск на тих, хто хотів би порушити гарантію безпеки щодо України”, – заявив він.
Нагадаємо, сьогодні Рада Федерації РФ схвалила введення армії Росії на територію України. Раніше за відповідною санкцією до Ради Федерації звернувся російський президент Володимир Путін, мотивуючи це “екстраординарною ситуацією” в Україні, загрозою життю громадянам Росії та особовому складу Збройних сил РФ в Україні.
За матеріалами:
censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас