Турчинов: Росія почала абхазький сценарій в Криму (ВІДЕОЗВЕРНЕННЯ) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов: Росія почала абхазький сценарій в Криму (ВІДЕОЗВЕРНЕННЯ)

Світ
6846
В.о. президента Олександр Турчинов заявляє про спробу Росії анексувати територію України.
“Під виглядом військових навчань Росія ввела війська в АР Крим. І не лише захопили парламент Криму, Кабмін Криму, вони пробують брати під контроль цивільні об’єкти, комунікації, пробують блокувати місця розташування українських військових”, – заявив він у зверненні до народу.
“Вони провокують нас на військовий конфлікт. За даними нашої розвідки, вони відпрацьовують сценарій, який повністю аналогічний абхазькому, коли спровокувавши конфлікт, вони розпочали анексію території”, – підкреслив в.о. президента.
“Українські військові виконують свої обов’язки, але не піддаються на провокацію, не йдуть на військовий конфлікт, розуміючи ту високу небезпеку, на яку наражається цивільне населення Криму”, – додав він.
“Я особисто звертаюся до президента Путіна з вимогою негайно припинити провокацію і відкликати військових з АР Крим, працювати виключно в межах підписаних угод”, – заявив Турчинов.
Він також нагадав, що Росія разом із США та Великою Британією є гарантом недоторканості і цілісності території України, згідно з Будапештським меморандумом.
“За зверненням ВР, за моїм особистим зверненням зараз відбувається засідання Ради безпеки ООН. Весь цивілізований світ підтримує Україну. РНБО України відпрацювала план нормалізації ситуації на півострові Крим. Ми вимагаємо припинити провокацію. Ми вимагаємо нормалізувати ситуацію”, – зазначив він.
“ми впевнені в тому, що Україна збереже свою територію. Україна захистить незалежність і будь-які спроби анексії ,вторгнення будуть мати дуже серйозні наслідки. Я звертаюся до наших військових, які зараз знаходяться на півострові Крим. Я підтримую їх. Я дякую за те, що вони гідно виконують свої обов’язки”, – додав в.о. президента.
“Я хочу заспокоїти цивільне населення АР, яке не підтримує сепаратистські гасла провокаторів і завербованих агентів. Ситуація на півострові найближчим часом має бути нормалізована”, – заявив Турчинов.
Як відомо, колишній радник президента Росії Андрій Ілларіонов вважає, що Володимир Путін зараз робить все, щоб в Україні почалася повномасштабна громадянська війна.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас