Унікальний модульний смартфон Project Ara від Google з'явиться в 2015 році (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Унікальний модульний смартфон Project Ara від Google з'явиться в 2015 році (ФОТО)

Технології&Авто
4967
Модульний смартфон Project Ara, розробку якого веде компанія Google, буде готовий до надходження в продаж на початку 2015 року. Про це, посилаючись на представників Google, повідомляє Time.
Працюючий прототип апарату при цьому Google розраховує отримати вже в березні 2014 року. 15-16 квітня компанія проведе в каліфорнійському Музеї комп’ютерної історії конференцію для розробників, на якій покаже пристрій. Участь у конференції буде платною; ціна квитка складе 25 доларів для студентів і 100 доларів для решти відвідувачів.
«Основою» телефону служитиме алюмінієвий «ендоскелет». Його Google планує продавати за 50 доларів. У «ендоскелеті» буде модуль Wi-Fi і батарея; блоки з телефонним модулем, GPS, камерою і іншими «розширеннями» потрібно буде купувати окремо і вставляти в «скелет». Товщина кожного модуля складе 4 міліметри, а загальна товщина пристрою – 9,7 міліметра.
Будуть передбачені «ендоскелети» трьох розмірів: малого, середнього і великого. Великий за розмірами буде порівнянний зі «смартфонопланшетами» (фаблетами). Чим більший розмір «скелета», тим більше модулів можна до нього підключити. Так, «середня» основа включає в себе слоти для приєднання десяти модулів. Змінні блоки для смартфона випустять сторонні розробники.
Модулі смартфона Project Ara під’єднуються до «ендоскелету» з використанням протоколу UniPro, розробленого альянсом MIPI. Відомо, що апарат буде підтримувати «гарячу» заміну модулів. Це означає, що вийняти один змінний блок і встановити на його місце інший можна буде, не перезавантажуючи смартфон.
Смартфон Project Ara анонсували в жовтні 2013 року. Апарат є розвитком ідеї, запропонованої голландським дизайнером Дейвом Хаккенсом (Dave Hakkens). Проектом займається Група перспективних технологій та проектів у складі Google. Спочатку група була частиною Motorola, але після продажу компанії китайському виробникові Lenovo перейшла в підпорядкування Google.
Групу перспективних проектів та технологій очолює колишній директор DARPA Регіна Дуган (Regina Dugan). Ще однією розробкою Групи, крім модульного мобільного апарата, є Project Tango – смартфон, здатний розмічати довколишній простір і створювати його віртуальну модель з використанням технологій комп’ютерного зору.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас