МВФ вимагає від України навести порядок у фінансовій сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вимагає від України навести порядок у фінансовій сфері

Казна та Політика
3669
МВФ для надання чергового кредиту вимагає від України наведення ладу у фінансовій системі. Про це під час прес-конференції зазначив голова Ради Українського кредитно-банківського союзу Борис Соболєв.
“На сьогодні держава вилучає 52% від валового продукту. За радянських часів це було 38%. Тобто більше половини зароблених людьми грошей забирає держава і розподіляє на свій розсуд. За кордоном розуміють, що неефективне вилучення державою коштів та їх розподіл говорить лише про неспроможність фінансової системи. Тому в МВФ і вимагають наведення порядку. Насамперед це децентралізація і самоврядування у фінансовій сфері та оподаткуванні в регіонах. Також врегулювання відносин між державою і кредиторами. Адже фактично Україна знаходиться в стані дефолту, тому гривня продовжує падати”, – зазначив він.
При цьому, на думку експерта, в Україні є багато кредитних боргів, про які “ніде не сказано і не згадано”.
І скоро ці борги почнуть з’являтися на поверхні. Наприклад, корупційна схема НАК “Нафтогаз України”, яка працювала тоді і працює зараз, через яку бралися кредити у приватних фінансових структур”, – зазначив Б.Соболєв.
За його словами, “не краща ситуація і в Пенсійному фонді”.
“На сьогодні людей, які сплачують пенсійні внески, менше, ніж пенсіонерів, які отримують пенсії. Тому тільки за умови наведення ладу у фінансовій сфері МВФ надасть кредит Україні”, – підкреслив експерт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас