Ще один великий російський банк припинив видавати кредити в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще один великий російський банк припинив видавати кредити в Україні

Кредит&Депозит
4006
Російська банківська група ВТБ припинила видавати нові кредити населенню і компаніям в Україні. Про це, як повідомляє РІА Новини, заявив голова держбанку Андрій Костін.
За його словами, українські операції ВТБ становлять два-три відсотка від усього бізнесу групи. Як уточнює “Інтерфакс”, голова групи висловив сподівання, що ситуація в Україні стабілізується, і що у ВТБ довгострокові плани щодо ведення бізнесу в цій країні.
Раніше видачу кредитів новим українським клієнтам припинив Сбарбанк. Голова фінорганізації Герман Греф пояснював, що ані громадянам, ані компаніям країни зараз не до активних операцій.
Кредитування України призупинили в тому числі і російська влада. Планувалося, що минулого тижня Москва викупить другий транш українських держоблігацій в розмірі двох мільярдів доларів; папери були навіть зареєстровані на Ірландській фондовій біржі, але через два дні лістинг скасували. Незабаром після цього Мінфін РФ оголосив, що кредитування України було призупинено до стабілізації політичної ситуації.
Перший транш кредиту у розмірі трьох мільярдів доларів Київ отримав у кінці грудня минулого року. 25 лютого заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак заявив, що відомство бачить невеликі ризики відмови від виплат за бондами. Крім цього він зазначив, що юридичних зобов’язань щодо подальшого кредитування України у Росії немає.
Тим часом Київ відчуває гостру необхідність у фінансуванні. Резерви країни станом на кінець лютого знизилися до 15 мільярдів доларів. За даними ЗМІ, країні найближчим часом необхідно п’ять мільярдів євро для запобігання дефолту. Економічна ситуація в Україні погіршилася на початку цього року на тлі політичної кризи, під час якої президента Віктора Януковича усунули від влади.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас