Ми не допустимо, щоб нинішня революція повторила долю "помаранчевої", всі міністри не повинні належати ні до яких партій - новий лідер Майдану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ми не допустимо, щоб нинішня революція повторила долю "помаранчевої", всі міністри не повинні належати ні до яких партій - новий лідер Майдану

Казна та Політика
6366
Сотник з Майдану Володимир Парасюк заявляє, що Майдан не допустить повторення сценарію 2004 року, коли результати “помаранчевої” революції були нівельовані діями політиків.
“Те, що робиться у Верховній Раді – ну, вони хочуть сценарій 2004 року. Але ми не допустимо сценарію 2004 року. Це офіційно для всіх політиків – забудьте!”, – Заявив Володимир Парасюк на прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” в середу.
“Знаєте, це якийсь парадокс: стояли на барикадах, воювали проти одного режиму, а вчора біля Верховної Ради – знову мітинг, хоча влада наша. Я не перебуваю в жодній організації, я кажу від себе: я буду їх контролювати, буду ходити під Верховну Раду і кожному депутату говорити: друг, послухай мене, я говорю мовою простих людей”, – зазначив він.
На його думку, новий уряд має бути сформований з професіоналів. “Цей уряд має бути аполітичним. Всі міністри не повинні належати ні до яких партій, тому що в Україні є маса розумних людей – управлінців і господарників, які можуть потягнути цю ланку. Вибачте, я скажу просто: не повинно бути так “ти класний пацан, ти був на Майдані, на тобі, йди, керуй”. Потрібні професіонали. Державі потрібно ставати в першу чергу багатою”, – заявив активіст.
“Я докладу всіх зусиль для того, щоб ми створили ідеальну Україну. Повірте, ми думаємо все однаково – і люди з трьома освітами, і простий двірник, який стоїть на Майдані і будує барикади. Але зараз проблема в тому, що чинна влада нас не чує, і потрібно знайти методи впливу, щоб вони нас почули. Бо якщо не почують – ви розумієте, що це буде. Говорячи простими словами – це буде біда. Насамперед я закликаю: Майдан не повинен розходитися. Це епіцентр опору, зараз це контроль над владою”, – підкреслив він.
При цьому він висловився проти погромів, які досі мають місце. “Владу треба контролювати, але не потрібно громити все підряд. Вчора у Львові – месидж: йдемо бити донецький бізнес. Я впевнений: і в Донецьку, і в Луганську, і в Харкові – чесні бізнесмени, які теж постраждали від цього режиму, їм навпаки зараз потрібно допомогти, і це має зробити держава”, – підкреслив сотник.
Володимир Парасюк – командир одного із загонів самооборони Майдану, який 21 лютого поставив ультиматум щодо відставки президента Віктора Януковича, значно прискоривши зміну влади в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас