Нинішню кількість квартир "Доступного житла" збільшили ще на 4 тисячі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нинішню кількість квартир "Доступного житла" збільшили ще на 4 тисячі

Казна та Політика
1644
Кількість українських квартир, які цього року можуть бути реалізовані в рамках Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, збільшили ще на 4 тисячі. Відповідне рішення Міжвідомчої комісії Мінрегіону оприлюднили на сайті відомства.
Таким чином, пропозицій щодо формування переліку об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) в яких можуть спрямовуватися кошти доповнили 68 будинками, в яких громадяни можуть придбати в рамках реалізації програми будівництва (придбання) доступного житла та здешевлення вартості пільгових іпотечних кредитів майже 4 тис. квартир.
Водночас, аналогічним рішенням Міжвідомчої комісії від 17.01.2014 було визначено понад 300 будинків з більш ніж 9,3 тис. квартир.
Таким чином, українцям пропонують більше 13 тис. квартир “Доступного житла” в 360 будинках у різних регіонах України.
Нагадаємо, нещодавно в Україні оприлюднили ТОП-10 забудовників, які беруть найбільш активну участь в будівництві житла в рамках програм. Лідером рейтингу стала ХК “Київміськбуд”, яка цього року планує в 2,5 рази збільшити кількість житла, що реалізується в рамках державних житлових програм.
“Цього року ми вирішили віддати під реалізацію в 2,5 рази більше – це буде майже тисяча “доступних” квартир. Сподіваюся, що найближчим часом в Україні зросте кількість сімей-учасників таких програм, адже це дійсно вигідно, людина сплачує не орендодавцю за квартиру, в якій проживає тимчасово, а саме за власне житло”, – сказав президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас