Ризик розколу України мінімальний - Інститут Горшеніна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ризик розколу України мінімальний - Інститут Горшеніна

Казна та Політика
1367
Росія може грати на сепаратистських настроях на Південному Сході України, але ризик розколу країни мінімальний.
Про це заявив президент Інституту Горшеніна Вадим Омельченко в інтерв’ю французькому виданню Les Echos.
«Східні і південні регіони країни переходять під контроль нової влади, в тому числі регіональні ради. Як і раніше напружена ситуація в Харківській області і Криму. Ми не виключаємо інтриги Москви, але далеко вони не підуть, враховуючи зокрема, що на Кримському півострові проживає велика татарська громада, прихильна ідеї збереження цілісності країни, – заявив Вадим Омельченко. – Найбільш делікатна тема – місто Севастополь, населений етнічними росіянами. Однак Москві необхідно буде підійти до неї обережно, оскільки помилка в розрахунках для неї може обернутися втратою договору про оренду військової бази на Чорному морі до 2042 року».
На думку президента Інституту Горшеніна, Росія може грати на сепаратистських настроях, щоб отримати хоч якісь дивіденди, але скоріше буде прагнути піти на контакт з новою українською владою, щоб встановити з нею добрі прагматичні відносини.
«Не варто забувати про те, що Росія – кредитор України, і що, як будь-якому кредитору, їй невигідне банкрутство країни. Можливо навіть, можна чекати якихось поступок щодо газових контрактів», – упевнений він.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас