Російська венчурна компанія в 2013 році вклала в стартапи понад $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська венчурна компанія в 2013 році вклала в стартапи понад $1 млрд

Світ
319
Російська венчурна компанія ( РВК) в 2013 році інвестувала в проекти підприємців понад 1 млрд доларів. Цього року очікується зростання ринку венчурних інвестицій, повідомив генеральний директор ВАТРВК” Ігор Агамирзян журналістам у Новосибірську.
“Незважаючи на стагнацію економіки в останні два роки, що в Росії, що в Європі, реально на венчурних інвестиціях це не відбивається. І в Європі зростання триває, і в Росії. Причому у нас воно швидше. Росія в останні два роки на першому місці за темпами зростання ринку венчурних інвестицій”, – сказав глава РВК. При цьому йому важко прогнозувати обсяг вкладень РВК в стартапи в цьому році.
Агамирзян повідомив, що максимум венчурних інвестицій в Росії відзначався в 2012 році – близько 1,2 млрд доларів. У 2013 році був невеликий спад (до 1 млрд доларів), пов’язаний із зменшенням середнього розміру угоди при збільшенні їх загальної кількості.
За даними Ernst & Young, Росія стала п’ятим ринком в світі і другим у Європі за обсягами венчурних інвестицій. Лідерами на сьогоднішній день є США, Китай, Великобританія і Індія.
Статутний капітал ВАТРВК” становить понад 30 млрд рублів. Загальна кількість фондів, сформованих венчурною компанією, становить 15, їх сумарний розмір – 25,3 млрд рублів. Частка РВК – понад 15,7 млрд рублів. Фонди компанії проінвестували 146 проектів на загальну суму 13,4 млрд рублів. 100% капіталу РВК належить Росмайну.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас