Apple і Google включаються в боротьбу з тролями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple і Google включаються в боротьбу з тролями

Фондовий ринок
930
До битви з патентними тролями підключилися дві найбільші IT-корпорації США: Google і Apple.
Законодавство США заохочує винахідників: окремі програмні елементи тут можна запатентувати дуже швидко. Але у закону виявився несподіваний побічний ефект: стали з’являтися компанії, які самі нічого не виробляють, а просто скуповують патенти і завалюють позовами виробників, в чиїх товарах використовуються ці авторські технології.
Судові розгляди з такими заявниками зазвичай невигідні: при будь-якому результаті на тяжби йдуть величезні гроші. За п’ять років головні мішені тролів – Apple і Google – отримали майже по 200 патентних позовів кожна. І, схоже, вони більше не збираються миритися з таким станом справ.
ДУМКА ЕКСПЕРТА
Патрік Бостілз, керівник проекту з просування технологічних стартапів STAGE – CO.com: “Так, проблема з патентами зараз дуже актуальна. І не тільки для Apple і Google. Наприклад, найбільш цінні активи BlackBerry – це все, що пов’язано з патентами компанії. Як відомо, ця корпорація має унікальні напрацювання в сфері інтелектуальної власності. Особливо у сфері захисту інформації, завдяки яким пристрої компанії популярні в усьому світі. Тож ця невидима, нематеріальна частина активів, будь то BlackBerry або будь-яка інша IT-компанія, сьогодні є досить дорогою і володіє потужним потенціалом”.
Також нагадаємо, що недавно негласні лідери в частині патентних сутичок – Apple і Samsung – офіційно підтвердили факт ведення переговорів про можливе врегулювання патентного конфлікту, початок якого датується ще 2011 р. Проте вони так і не змогли домовитися.
Згідно зі спільною заявою, яке Apple і Samsung відправили до окружного суду північного округу штату Каліфорнія, на початку лютого 2014 року представники вищого керівництва компаній (включаючи виконавчого директора Apple Тіма Кука і президента підрозділу Samsung IT & Mobile Communication Джей Кей Шина) провели переговори в присутності незалежного посередника, у завдання якого входило примирення сторін.
Вони спілкувалися протягом усього дня, однак прийти до спільного знаменника так і не вдалося. Втім, компанії мають намір продовжувати переговори, метою яких є підписання угоди про примирення до початку чергового судового слухання, наміченого на кінець березня.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас