Турчинов очолив армію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов очолив армію

Казна та Політика
1970
В.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов взяв на себе обов’язки верховного головнокомандувача Збройних сил України. Відповідний указ від 26 лютого опублікований на сайті в.о. президента.
“Відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 та статті 112 Конституції України приймаю на себе з цього дня обов’язки верховного головнокомандувача Збройних сил України”, – йдеться в указі.
Нагадаємо, 22 лютого Верховна Рада прийняла постанову про самоусунення президента України Віктора Януковича від виконання конституційних обов’язків і призначила дострокові вибори президента на 25 травня 2014 року. За таке рішення проголосували 328 депутатів. “Враховуючи, що президент України Віктор Янукович самоусунувся від виконання конституційних повноважень, що загрожує керованості держави, територіальній цілісності та суверенітету України, масовому порушенню прав і свобод громадян, виходячи з обставин крайньої необхідності, Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю українського народу постановляє: встановити, що президент України Віктор Янукович самоусунувся від виконання конституційних повноважень, і є таким, що не виконує свої обов’язки. Друге – призначити позачергові вибори президента України на 25 травня 2014 року”, – зачитав текст постанови голова Верховної Ради Олександр Турчинов.
За Конституцією України, яка набрала чинності 23 лютого, під час відсутності президента України спікер Верховної Ради виконує обов’язки глави держави. 25 лютого парламент уповноважив виконуючого обов’язки глави держави, спікера Верховної Ради Турчинова підписувати закони, прийняті з 21 лютого до обрання нового президента.
Парламент призначив дострокові президентські вибори в Україні на 25 травня 2014 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас