Колишній гендиректор Nokia займеться ігровим бізнесом Microsoft — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній гендиректор Nokia займеться ігровим бізнесом Microsoft

Фондовий ринок
185
Колишній генеральний директор Nokia Стівен Ілоп (Stephen Elop) очолить у Microsoft підрозділ Devices & Studios, що займається, серед іншого, ігровими консолями Xbox і планшетами Surface. Про це повідомляє GeekWire.
Колишній керівник підрозділу Джулі Ларсон-Грін (Julie Larson-Green) перейде до департаменту Applications & Services (додатків і сервісів). У розпорядження GeekWire потрапив лист Ларсон-Грін співробітникам Microsoft, в якому вона повідомляє про майбутні зміни.
У Bloomberg з посиланням на неназвані джерела ще в листопаді минулого року стверджували, що Ілоп розглядає можливість продажу ігрового підрозділу Microsoft. За даними інформагентства, Ілоп має намір зосередитися в першу чергу на розробці нових напрямків, начебто Office for Android. У Microsoft тоді ж відмовилися коментувати ці чутки; офіційний представник корпорації Френк Шоу (Frank Shaw) заявив, що «в Microsoft цінують вторгнення Bloomberg в область фантазії і з нетерпінням чекають нових серій».
Офіційно в Microsoft поки що не оголосили про кадрові перестановки. Очікується, що вони набудуть чинності після завершення угоди, в рамках якої виробник Windows стане власником мобільного підрозділу Nokia.
Nokia і Microsoft оголосили про угоду на початку вересня 2013 року. У загальній складності американський виробник програмного забезпечення заплатить за актив більше семи мільярдів доларів: 2,17 мільярда доларів за патенти Nokia і близько п’яти мільярдів – за власне бізнес фінської компанії. Сам Ілоп, який до Nokia працював в Microsoft, отримає після закриття угоди бонус у розмірі близько 25 мільйонів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас