У Таджикистані запустили «клон» «ВКонтакте» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Таджикистані запустили «клон» «ВКонтакте»

Світ
850
У Таджикистані запустили соціальну мережу під назвою «Парта.tj». Як наголошується на головній сторінці ресурсу, сайт покликаний стати універсальним засобом для спілкування, а також пошуку друзів і однокласників.
Щоб зареєструватися на «Парті», достатньо ввести прізвище, ім’я, дату народження, стать і країну проживання. При цьому в якості місця проживання можна вказати тільки Таджикистан. Далі користувачеві пропонується вказати адресу електронної пошти, придумати пароль і завантажити аватар на свою особисту сторінку.
На момент написання цієї замітки в соцмережі було зареєстровано трохи більше 800 осіб. Першим користувачем сайту, судячи з усього, став його адміністратор: сторінка з адресою parta.tj/u1 належить людині з ім’ям Admin Admin. Другий користувач соцмережі – житель міста Ісфара Анвар Шокіров. При цьому в його профілі вказано мобільний телефон з префіксом +7983. Подібний префікс використовується російським оператором МТС в деяких регіонах Сибіру, що дозволяє зробити висновок, що чоловік швидше за все не живе в Таджикистані.
Інтерфейс користувача «Парти.tj» багато в чому копіює зовнішній вигляд іншої популярної соцмережі – «ВКонтакте». Наприклад, таджицький ресурс використовує в оформленні кольори і шрифт російського сайту. Крім того, тексти службових повідомлень в багатьох розділах «Парти» повністю ідентичні таким же повідомленнями у «ВКонтакте». Так, в розділі «Відео» вказується, що «ви можете зберігати необмежену кількість відеофайлів». Точно такий же текст можна побачити і у відповідному розділі «ВКонтакте».
Про намір створити для жителів власну національну соціальну мережу неодноразово заявляла влада Таджикистану, однак цей проект так і не був реалізований.
Зарубіжні соцмережі (Facebook, «ВКонтакте» і Twitter) часто піддаються в Таджикистані блокуванню. У листопаді 2013-го в країні також тимчасово було обмежено доступ до відеохостингу YouTube. Відключення сайту співпало з проведенням в країні виборів президента.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас