Фонд "Відродження" відновлює співпрацю з владою України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд "Відродження" відновлює співпрацю з владою України

Фондовий ринок
740
Після повалення прогнилого режиму Україна потребує негайних реформ. Реформування країни неможливе без прямого діалогу всіх гілок центральної та регіональної влади з громадянським суспільством Майдану, а у регіонах – місцевих Євромайданів і сектором неурядових організацій. Про це йдеться у заяві фонду, оприлюдненій на сайті організації.
«Створення нової країни – це наш моральний обов’язок сьогодні й перед усім суспільством, і перед вічною пам’яттю загиблих людей», – йдеться у заяві.
У фонді наголошують, що готові «всіляко сприяти владі та майбутньому уряду у здійсненні перетворень у тих сферах, які є пріоритетними».
Зокрема,·вироблення з залученням незалежних експертів порядку денного реформування країни на принципах верховенства права, соціальної справедливості, відкритості та прозорості; подолання економічної кризи: сприяння залученню незалежних експертів до вироблення програми економічних реформ, у тому числі у співпраці з провідними міжнародними фахівцями.
Також у фонді готові сприяти якнайшвидшому підписанню Угоди про асоціацію з ЄС та утвердження європейських стандартів, реформі судової системи та правоохоронних органів, забезпеченню прав людини та громадянських свобод, зокрема, у документуванні фактів брутального насилля та порушень прав і свобод під час протестних акцій.
Фонд також допомагатиме в центрі й на місцях розвитку наявних і закріпленню нових форм самоорганізації громадян, які довели свою ефективність під час акцій протесту.
У протидії корупції фахівці організації сприятимуть законодавчо закріпити повну відкритість всіх бюджетних транзакцій, реєстрів власності, доходів і видатків представників вищих ешелонів влади та інших категорій державних службовців, а також розвитку розслідувальної журналістики, громадських медіа, незалежних професійних ЗМІ та суспільного мовлення.
Також у фонді планують підтримати громадянську освіту, адміністративно-територіальну реформу та розвиток місцевого самоврядування.
Окремим пунктом у планах організації йде сприяння лікуванню та реабілітації постраждалих під час акцій протесту через ініціативу “Гуманітарна солідарність”.
У фонді нагадують, що припинили співпрацю з колишньою владою України 30 листопада 2013 року після побиття учасників мирного протесту, яке «назавжди створило прірву між громадянами та владою Януковича».
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас