До влади Китаю подали перший позов за забруднене повітря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До влади Китаю подали перший позов за забруднене повітря

Світ
367
Житель провінції Хебей на сході Китаю подав до суду на владу через її нездатність впоратися з забрудненням повітря. Позов став першим у своєму роді в історії країни.
Лі Гуйсінь намір засудити бюро з охорони навколишнього середовища міста Шицзячжуан, де він проживає. На думку позивача, влада повинна виплатити жителям компенсацію за забруднене повітря.
Зокрема, для себе Лі Гуйсінь вимагає 10 тисяч юанів (58 тисяч рублів), передає CRIEnglish.com. Позивач пояснив пресі, що змушений був через екологічну обстановку постійно купувати маски для обличчя, а також придбати очищувач повітря і бігову доріжку.
Чи прийме суд позов до розгляду, поки що невідомо.
Провінція Хейбей вважається однією з найбільш забруднених в Китаї. Вчені вважають, що саме з неї смог приходить до столиці країни, міста Пекін. Основними причинами забруднення повітря вважають бурхливе зростання промисловості і збільшення кількості автомобілів.
Влада бореться з забрудненням, насамперед закриваючи низку заводів, які працюють за застарілими екологічними стандартами. Крім того, у великих містах вводяться обмеження для автомобілістів. Так, у періоди особливого забруднення повітря водіям дозволяють користуватися особистим автотранспортом тільки через день. Для цього встановлюються дні, в які дозволено виїзд машин тільки з парними або тільки з непарними номерами.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас