Бізнес Митного союзу виводять з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес Митного союзу виводять з України

Фондовий ринок
2516
Бізнес Митного союзу буде складно переконати повернутися до співпраці з Україною.
Про це заявив міністр з торгівлі Євразійської економічної комісії Андрій Слепньов на прес-конференції в п’ятницю в Москві.
“Може вплинути або не може вплинути? Однозначно може вплинути. Вже вплинула, далі, мабуть, говорити нічого не варто. Те, що сьогодні відбувається – це сумно, трагічно, але разом з тим багато в чому закономірно і відображає рівень тієї економічної політики, яку проводило керівництво (України – ред.) протягом кількох останніх років”, – цитує міністра Інтерфакс-Україна.
Про взаємні торговельні відносини, Слепньов заявив, що тут також відзначається негативна реакція. “Ми можемо зняти якісь заборони або скасувати заборони, але ми не можемо бізнес, який вже оцінив ризики і перебудував свої партнерські зв’язки на інші ринки, методом адміністративних рішень попросити повернутися назад”, – сказав міністр.
Він вважає, що довіра до взаємин з українськими партнерами вже й раніше знизилася, а тепер “вона разом з усіма рейтингами знаходиться взагалі в незрозумілому стані”.
“Якщо вже бізнес-авіація юркнула з київського аеропорту, як передають новинні агентства, то тим більше можна зрозуміти, що в головах (у бізнесу МС – ред.) з приводу партнерства і взаємодії”, – зауважив Слепньов.
Сьогоднішню ситуацію в Україні він називає серйозним викликом, який матиме дуже довгі й важкі наслідки, з метою вирішення яких Митному союзу спільно з українськими колегами потрібно буде докласти величезних зусиль, щоб відновити коопераційні зв’язки і почати взаємовигідне співробітництво. Водночас потенціал цієї співпраці великий, підкреслив міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас