Рятівного кредиту з РФ не буде: Україна відмовилася від випуску євробондів на 2 мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рятівного кредиту з РФ не буде: Україна відмовилася від випуску євробондів на 2 мільярди

Фондовий ринок
2834
Україна відмовилася від випуску євробондів на 2 мільярди доларів, які раніше планувалися до розміщення на Ірландській фондовій біржі в рамках залучення чергового траншу російського кредиту.
Про це йдеться в повідомленні біржі, опублікованому на офіційному сайті.
“Незважаючи на схвалення і публікацію Центробанком Ірландії проспекту емісії євробондів від 17 лютого, емітент цим повідомленням підтвердив, що папери випускатися не будуть”, – йдеться в повідомленні біржі.
Як наголошується, рішення про додатковий випуск паперів на 2 млрд доларів було ухвалено наприкінці січня. Тоді ж очікувалося розміщення бондів і залучення чергового траншу російського кредиту.
Однак відставка уряду і затягування процесу формування нового Кабінету міністрів в Україні зумовили небажання російської сторони надавати фінансування.
Разом з тим, у понеділок, 17 лютого, міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив про те, що Росія може викупити українські євробонди вже до кінця поточного тижня. Тоді ж Україна розмістила папери на Ірландській фондовій біржі, яка повідомила про включення українських паперів в офіційний лістинг.
Проте вже в середу, 19 лютого, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що поки питання викупу українських паперів залишається відкритим у зв’язку зі значним загостренням внутрішньополітичної ситуації в Україні і зростанням насильства в країні.
Того ж дня Ірландська фондова біржа повідомила, що рішення від 17 лютого про включення в лістинг і розміщенні додаткової емісії дворічних єврооблігацій України в обсязі 2 млрд доларів під 5% річних з погашенням в 2015 році було помилковим, і скасувала лістинг і допуск до торгів за євробондами.
Таке рішення разом з ескалацією конфлікту стало додатковим фактором масового продажу українських паперів на світових фінансових ринках. За інформацією агентства Bloomberg, прибутковість українських паперів підскочила до історичного максимуму спочатку в 33,9%, а потім і до 42%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас