Росія і Польща можуть постраждати від української кризи - Standard Bank: — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Польща можуть постраждати від української кризи - Standard Bank:

Казна та Політика
1239
Інші країни також постраждають, якщо криза в Україні буде розвиватися. Про це пише експерт Standard Bank з ринків, що розвиваються, Тімоті Еш в британській діловій газеті Financial Times (використаний переклад Инопресса). У особливо вразливому положенні, на думку автора, перебувають Польща і Росія.
Хоча лише 3% торгового обороту Польщі припадає на Україну, вона може відчувати економічні проблеми. Ескалація конфлікту в Києві вже завдала шкоди міжнародній торгівлі. Крім того, Польщу може очікувати наплив біженців з України.
Росія, як і Польща, лише 3% своєї торгівлі пов’язує з Україною. Це небагато, але не варто забувати про заборгованість Києва перед російською державою і банками. За різними оцінками вона сягає $30 млрд. Також “близько половини російського газового експорту досі проходить через територію України”, продовжує аналітик. “Якщо на Україні почнеться громадянська війна… і через це буде порушений транзит газу, то це може стати для Росії серйозним ударом”. Третій удар: “у Росії зараз є проблеми з іміджем в середовищі інвесторів, приплив інвестицій з-за кордону слабкий, а відтік внутрішнього капіталу як і раніше сильний”, і відчуття, що Росія втручається в українську кризу, навряд чи поліпшить враження інвесторів. Прискорити втечу з російських активів можуть і “побоювання щодо ризику зараження політичної сфери в самій Росії”, підсумовує Еш.
Нагадаємо, раніше Тімоті Еш попереджав про кризу в Україні.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас