Українців заспокоять лише дострокові вибори президента - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців заспокоять лише дострокові вибори президента - нардеп

Казна та Політика
1202
Єдиним виходом з ситуації, що склалася зараз в Україні, можуть стати дострокові вибори президента України. Про це повідомив народний депутат від ВО “Батьківщина”, голова київського осередку Юрій Одарченко.
“Видно, що єдиним реальним компромісом можуть бути дострокові вибори президента. Бачачи величезну кількість жертв з обох сторін, не кажучи вже про обвал економічної ситуації і загальне погіршення ситуації в Україні, єдиним компромісом, який би заспокоїв суспільство можуть бути тільки вибори президента”, – зазначив Ю. Одарченко.
За його словами, у світлі погіршення ситуації прийняття законодавчих рішень, які почали процес повернення до Конституції-2004 суспільство не заспокоять.
“Знаю, що начебто з боку влади є наступна методика – це прийняття конституційної угоди між парламентом і президентом на період до повернення до Конституції 2004 року. Ця угода передбачатиме формування органів виконавчої влади та буде затверджений чіткий план до повернення Конституції. На цей період до прийняття рішення конституційну угоду. Однак, мені здається такі дії, які мають продовження в часі, ніколи не заспокоїть суспільство, яке бачить, як гинуть їхні товариші. Те, що зараз відбувається, зупинити простим доведенням логічних кроків неможливо. Спілкуючись з людьми, видно, що люди, які приходять на Майдан, доведені до відчаю, їм нема чого втрачати і вони не бачать перспектив у своєму житті. Це люди з сіл та інших міст, які готові йти на будь травми і жертви для того, щоб мати перспективу змін для себе”, – зазначив Ю.Одарченко.
За його словами, повернення до Конституції-2004 потрібно для того, щоб впроваджувати відповідні законодавчі зміни для поліпшення життя суспільства, однак, на його переконання, чітким сигналом, який би заспокоїв людей, повинні стати дострокові президентські вибори.
“Зараз парламент не збирається, жодного депутата з Партії регіонів і КПУ в Києві немає, вони злякалися і поїхали. Біля готелю “Київ” нікого немає, крім опозиційних депутатів. Вважаю, серйозним прорахунком є прийняття таких рішень. Крім цього, цікаво подивитися російські канали, які чітко заявляють, що президент в Україні корупціонер, що свідчить про те, що в Росії у Януковича немає прихильників. Про це говорять офіційні канали, які є провідником у донесенні інформації до суспільства від уряду. Тобто, сьогодні дострокові вибори президента не тільки б заспокоїли суспільство, а й допомогли покращити життя людей і вирішити ту суспільно-політичну кризу, ту ситуацію”, – зазначив депутат.
При цьому, на його думку, будь-який опозиційний лідер, який прийде до влади після виборів президента, в першу чергу випустить з в’язниці Юлію Тимошенко.
“Упевнений, Юлію Тимошенко випустить будь-який лідер, оскільки вона є реальним лідером опозиції, якого в своїй свідомості визначають люди. Тому будь-яка людина, яка в даний час знаходиться на Майдані, представляє інтереси опозиції і яка стане керівником після виборів, випустить Тимошенко, оскільки вона є безсумнівним лідером протестного руху в Україні”, – сказав Ю. Одарченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас