«Газпром» знайшов гігантські запаси нафти на Сахаліні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Газпром» знайшов гігантські запаси нафти на Сахаліні

Фондовий ринок
1467
Дорозвідка газоконденсатного Південно-Киринського родовища «Газпрому» на Сахаліні показала наявність там 464 мільйонів тонн нафти. Раніше великих резервів нафти на проекті виявлено не було.
Значно збільшилися і видобувні запаси газу і газоконденсату. Якщо за первинними даними, резерви газу на родовищі становили 563,2 мільярда кубічних метрів, то тепер їх обсяг сягнув 682 мільярдів кубометрів. Це більше, ніж весь видобуток газу в Росії в минулому році.
Через велике відкриття «Газпрому», ймовірно, доведеться міняти всю схему розробки родовища. За правилами, якщо поклади нафти і газу є суміжними, то спочатку має вилучатися нафта. Вести розробку двох промислів одночасно невигідно.
Раніше «Газпром» називав Південно-Киринське родовище ресурсною базою для заводу «Владивосток СПГ». Запустити підприємство планувалося одночасно з початком видобутку в 2018 році. Тепер передбачається, що запуск проекту буде перенесений на рік.
Крім Південно-Киринського, у проекті «Сахалін-3» у «Газпрому» є ще два родовища, які при виході на пік повинні давати 8-9 мільярдів кубометрів газу на рік. З них однак, планується постачати російський Далекий Схід, тоді як Південно-Киринське, найбільше з трьох, було орієнтоване на експорт.
На Сахаліні зараз також діють проекти «Сахалін-1» і «Сахалін-2». У рамках останнього, що належить газовій монополії, діє СПГ-завод, що виробляє паливо для країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону. На «Сахаліні-1» такий самий завод планують побудувати «Роснафта» і ExxonMobil.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас