Мова йде не про дефолт державного бюджету, а про дефолт української влади, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мова йде не про дефолт державного бюджету, а про дефолт української влади, - експерт

Казна та Політика
3156
У світі дефолт розуміють як ситуацію, коли бюджет не може покривати боргові забов’язання вчасно. Про це в коментарі Finance.UA заявив голова Комітету економістів України Андрій Новак.
“У нас попередні боргові зобов’язання покривають за рахунок ще більших нових боргів. Так як зараз Україні в борг не дуже хочуть давати, а якщо і дають – то мізер, то цілком можливо, що в якийсь момент по графіку боргових забов’язань якась сума не буде виплачена. Схожу ситуацію ми маємо по боргах Нафтогазу перед Газпромом”. – сказав Новак. Проблеми Нафтогазу традиційно покриваються з державного бюджету, що вказує на неплатоспроможність як Нафтогазу, так і самого бюджету.
На думку експерта, сьогодні мова вже не йде про дефолт державного бюджету, а про дефолт української влади. “З цією владою зараз ніхто в світі не захоче співпрацювати, окрім Російської Федерації. Так само, як ніхто не працює в світі з президентом Сирії Асадом, Янукович і його команда загнали себе на такий рівень”, – переконаний Новак.
Більше про можливі наслідки відмови обслуговувати зовнішні боргові зобов’язання читайте в статті Що змінить дефолт в житті простих українців?
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас