Дефолт не спричинить девальвацію гривні - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефолт не спричинить девальвацію гривні - експерт

Казна та Політика
17458
Дефолт сам по собі не спричинить девальвацію гривні. Про це в коментарі Finance.UA розповів старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. Значна девальвація гривні як наслідок дефолту, про яку йдеться у проспекті Кабміну щодо емісії українських державних єврооблігацій, видаєтсья експерту суперечливим наслідком.
“З девальвацією дещо складніше, в тому сенсі, що сам по собі дефолт не спричинить девальвацію. Девальвацію може спричинити той факт, що, наприклад, в нас буде додатковий попит на валюту з боку економічних агентів, що викличе девальвацію. А цей додатковий попит дійсно може виникнути після занепокоєння, яке викликає в свою чергу дефолт”, – пояснив він.
“Відповідно, воно може вплинути і на ці процеси. Хоча, з іншого боку треба розуміти – якщо будуть скорочення гривневих доходів тих, хто через бюджет отримує свої гроші, вони і в гривні отримають менше, тому це буде мати стримуючий ефект на ціни. Відповідно, мова не йде про одночасне зростання цін через девальвацію”. – підсумував він.
Більше про можливі наслідки відмови обслуговувати зовнішні боргові зобов’язання читайте в статті Що змінить дефолт в житті простих українців?
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас