Україна в рамках залучення кредиту РФ розмістила євробонди на $2 млрд, але Москва їх поки не викуповує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в рамках залучення кредиту РФ розмістила євробонди на $2 млрд, але Москва їх поки не викуповує

Фондовий ринок
849
Україна в рамках залучення кредиту Російської Федерації здійснила розміщення суверенних євробондів, включених до лістингу на Ірландській фондовій біржі, обсягом 2 млрд дол під 5% річних.
Відповідне повідомлення розміщено на сайті біржі. Як наголошується, випуск паперів прийнятий в офіційний лістинг біржі. Випуск паперів був схвалений урядом у січні поточного року.
Він був оформлений в якості додаткової емісії бондів, випущених в грудні 2013 року в обсязі 3 млрд дол під 5% річних з терміном погашення в грудні 2015 року.
Як очікується, викуп паперів російською стороною може бути здійснений до кінця поточного тижня. Таким чином, у разі розміщення чергового траншу цінних паперів, Україна отримає в цілому 5 з 15 млрд дол кредиту від Російської Федерації, домовленість про надання якого була досягнута на зустрічі президентів Росії і України в грудні 2013 року.
За інформацією аналітиків світових рейтингових агентств, розміщення євробондів може бути підставою для перегляду прогнозів за суверенними рейтингами України, які на поточний момент закріплені на рівні переддефолтні з негативним прогнозом.
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас