Сировина більше не приносить банкам бажаного доходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сировина більше не приносить банкам бажаного доходу

Фондовий ринок
2076
Доходи 10 найбільших інвестбанків світу минулого року скоротилися майже на 20%, пише Bloomberg з посиланням на дані компанії Coalition.
За її підрахунками, тільки доходи від операцій з сировиною знизилися з $5,5 млрд до $4,5 млрд. Пояснюють таку динаміку в компанії падінням волатильності і настрої клієнтів.
Найгіршим з точки зору доходів визнаний ринок енергоносіїв в США. Для порівняння наводиться статистика за 2008 р., коли був справжній бум на цьому ринку. Тоді тут було зароблено $14 млрд.
Виручка від операцій з інструментами з фіксованим доходом, валют і сировини в цілому впала майже на 20% і становила $73,9 млрд.
Варто відзначити також, що зниження доходів від операцій з сировиною обумовлено також посиленням регулювання на цьому сегменті ринку. Один з найбільших гравців – JP Morgan – навіть прийняв рішення продати підрозділи з торгівлі фізичною сировиною. Майже таке ж рішення прийняв і німецький Deutsche Bank.
Динаміка сировинних активів, до речі, в 2013 р. носила негативний характер, що на рівні з іншими факторами зіграло важливу роль.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас