Кабмін зізнався - Україна може виявитися неспроможною обслуговувати зовнішні боргові зобов'язання, це залежить від Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін зізнався - Україна може виявитися неспроможною обслуговувати зовнішні боргові зобов'язання, це залежить від Росії

Казна та Політика
2328
Кабінет Міністрів допускає, що в перспективі може виникнути ситуація, коли Україна буде нездатна розрахуватися за своїми зовнішніми зобов’язаннями Про це йдеться у проспекті емісії українських державних єврооблігацій на $ 2 млрд., розміщеному на сайті Ірландської фондової біржі.
У документі зазначається, що з урахуванням потреб у зовнішньому фінансуванні на 2015 рік, існує ризик того, що на зовнішньому і внутрішньому ринках не вдасться залучити необхідний обсяг ресурсів для покриття всіх потреб.
«Існує ризик, що Україна може виявитися неспроможною обслуговувати зовнішні боргові зобов’язання. Дефолт за українськими зовнішніми зобов’язаннями буде мати важкі наслідки для української економіки, включаючи значну девальвацію гривні», – йдеться в документі.
При цьому в Кабміні визнають, що здатність України обслуговувати свої зобов’язання багато в чому залежатиме від Росії.
«Внаслідок цього здатність України рефінансувати (існуючий) борг буде в значній мірі залежати від зв’язків з Росією, водночас і від готовності Росії рефінансувати борг», – наголошується в проспекті емісії.
Як повідомлялося раніше, міністр фінансів РФ Антон Сілуанов заявив, що Росія виділить другий транш кредиту лише після виконання українською стороною зобов’язань щодо розрахунків за імпортований з РФ газ, який вже становить $3,35 млрд. Учора Сілуанов заявив, що російський транш у розмірі $2 млрд буде виділений Україні вже цього тижня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас