"Богдан" не виключає можливості звернення до Європейського суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Богдан" не виключає можливості звернення до Європейського суду

Фондовий ринок
531
Автомобільна корпорація “Богдан”, що оцінює як протиправні та безпідставні дії українських контролюючих та фіскальних органів відносно компаній, що входять до неї, заявляє про намір звернутися до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі у разі неможливості доведення правоти в національних судах.
За повідомленням компанії в понеділок, “Богдан” вважає неприпустимим наявність ситуацій, коли в рамках судових тяжб, які ведуться сьогодні, доводи, документи та клопотання представників підприємства “без обгрунтувань не приймаються до уваги, виключаючи можливості довести правоту компанії”.
“При цьому суд може вимагати надання документів, існування яких чинним законодавством не передбачено”, – зазначають у корпорації.
Як повідомлялося, минулого тижня корпорація “Богдан” звернулася до перших осіб держави з закликом негайно припинити протиправні дії контролюючих та фіскальних органів.
“На знак протесту проти дій податківців і “кишенькових” судів “Богдан” призупинив фінансово-господарську діяльність з можливою подальшою ліквідацією дев’яти підприємств у регіонах України”, – нагадує корпорація.
У свою чергу, Міністерство доходів і зборів України заперечує звинувачення в тиску на сервісно-збутову мережу “Богдан-Авто”, відзначаючи, що підприємства були включені в плановий графік перевірок, під час яких було виявлено порушення податкового законодавства.
Відносно компаній корпорації на сьогодні ведуться судові процеси.
Корпорація “Богдан” створена в лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація єдина в Україні в рамках виконання інвестиційної програми побудувала автомобільні заводи в Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів і Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік.
Після 2009 року єдиним кінцевим бенефіціаром структур корпорації є її президент Олег Свинарчук.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас