Йдемо на дно: Fitch знизив рейтинги Києва, Харкова та Одеської області до переддефолтного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Йдемо на дно: Fitch знизив рейтинги Києва, Харкова та Одеської області до переддефолтного рівня

Казна та Політика
1925
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинги Києва, Харкова та Одеської області з “В-” до “ССС”, йдеться в його повідомленні.
“Fitch знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) міста Києва, міста Харкова та Одеської області в іноземній валюті з рівня “В-“до “ССС” і їхні короткострокові РДЕ в іноземній валюті з рівня “B” до “C”, – повідомляє агентство.
Fitch також підтвердив довгострокові РДЕ цих емітентів в національній валюті на рівні “В-”. Прогноз за довгостроковими РДЕ в національній валюті – “негативний”.
Зниження рейтингів Києва, Харкова та Одеської області відображає застосування методології Fitch “Рейтингування місцевих і регіональних органів влади за межами США”. Відповідно до методології агентства, місцеві або регіональні органи влади можуть мати рейтинг вище за суверенний тільки у виняткових випадках. Зниження рейтингів України призведе до зниження рейтингів розглянутих емітентів. І навпаки – підвищення рейтингів України призведе до підвищення їхніх рейтингів.
Відповідно до шкали Fitch, рейтинги групи “ССС” означають, що дефолт емітента, якому вони привласнені, представляється реальною можливістю, а здатність виконувати фінансові зобов’язання залежить від ділової або економічної кон’юнктури.
Нагадаємо, що 7 лютого Fitch знизив довгостроковий рейтинг України в інвалюті до переддефолтного рівня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас